Vattensamling mellan husen

Hösten har varit mycket regnig som väl ingen har undgått att notera.

Det bildas vattensamlingar mellan vissa båthus trots att vi gjort flera försök att eliminera dessa genom att hyvla marken. En av orsakerna är att de äldre båthusen, 2:an och 3:an har sjunkit med åren och då finns det inte marginal att sänka marknivån mer då grusmängden inte räcker till.

Dock återstår ett problem som vi tror oss kunna lösa, det är vattensamlingen framför några av båthusfacken i båthus 5. Att vi inte kunnat åtgärda detta tidigare beror på att vi har en ytlig kabel i norra delen mellan 1:an och 5:an, den ska nu ersättas med en ny som grävs ner djupare. Samtidigt kommer vi att byta ut elcentralen på gaveln av 5:ans båthus.

Därmed kan vi sänka marknivån i den delen och leda ut vattnet mot ån, vi hopps det finns material i backen för att göra detta. Jobbet beräknas göras i samband med att vi lägger en ny asfaltsbeläggning på kranområdet i november då vi har en traktorgrävare på plats.

Vi hoppas att denna åtgärd ska göra det lite trevligare för de som hittills drabbats i stort sett varje år av vatten i båthusfacken – kommer inte vattnet uppifrån så kommer det nerifrån :)

 

Prenumerera på senaste bloggginlägg

Skriv in din e-postadress i fältet nedan och få senaste nytt från Nols Båtklubb bekvämt levererade direkt till din e-post. Max ett mail om dagen!

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.