Traktor

9277678111

Efter lång och trogen tjänst pensionerades vår tidigare traktor, 2013 köpte vi en “ny”. Denna gång blev det en betydligt kraftigare lastmaskin, dagens Volvo BM 846 kan vi nyttja till mycket mer än att bara dra båtar. Den har både gafflar och skopa, midjestyrd och fyrhjulsdriven.

Den tidigare traktorn som Kenneth Larsson en gång skaffat klubben blev allt tröttare och båtarna blev allt större. En större traktor var önskemålet om allt skulle fungera i hamnen.

Efter långt sökande efter traktor fick vi 1981 tips om att en sådan av större modell fanns hos firma K A Johansson. Efter en inspektionsresa av Glenn F och undertecknad fick vi svara på frågor om underverket för de övriga i styrelsen. Priset var 24.000:-, men efter diverse prat med B Johansson som Glenn kände, fick vi ett pris som kanske inte var det vitaste men det lägsta. Efter diskussion med övriga i styrelsen för att få rätts sorts pengar, fick vi summan som var begärd. Glenn körde hem, vid Wasoverken (nuvarande Klädkällaren) hittade han högsta växeln, varefter resan gick i rekordfart.

Numera “lever” den ett pensionärsliv på Stillingsön hos en månskensbonde 🙂